Tandblekning hemma

Genom att bleka sina tänder hemma, istället för att gå till en tandläkare kan man tjäna tusentals kronor. Produkterna som du använder vid en tandblekning hemma är de samma som används om man går till en tandläkare. Skillnaden är att, när du bleker dina tänder hemma, utformar du din egen tandskena. Du gör detta genom att värma upp skenan i varmt vatten för att sedan göra ett tandavtryck. En tandblekning som man gör hemma kostar runt 2500-4000kr hos tandläkaren och 400-1000kr i Internetbutiker.

Kanonpris på Dentaworks Tandblekning 395 kr
Simplesmile Hemblekning, 395 kr, Köp online här

Den extra kostnaden som tillkommer när man anlitar en tandläkare är att de gör tandskenorna åt dig. När du handlar över Internet så får man med tandskenor som du själv formar efter dina tänder. Gelet innehåller i regel karbamidperoxid. Vid en tandblekning hemma bleker man fläckar och missfärgningar på och inuti emaljen. Karbamidperoxiden bryts sedan ner till väteperoxid som därefter bryts ner till syre. Syret reagerar med de organiska missfärgningarna på tänder och bleker dem så att de får en ljusare nyans. När man bleker tänderna hemma kan tänderna bli ljusare än dess naturliga nyans. Resultatet av en tandblekning hemma kan hålla i flera år. Men det kan också resultera i ilningar i tänderna under och efter processen. Vissa personer känner också irritation i tandköttet.

Detta är dock ganska ovanligt och problemen brukar försvinna efter någon dag. Kom i håg att det är viktigt att följa den medföljande bruksanvisningen då du bleker tänder hemma. Det har gjorts forskning på tandblekning under mer än ett decennium och det har visat sig att systemet är säkert. Skulle dina tänder vara extra känsliga för tandblekning så är det också möjligt att förkorta behandlingstiden. Vidare bör du inte bleka dina tänder hemma om du är gravid, har tandkött som är i dåligt skick, har tandställning, har rötter som är blottade eller har hål. Det uppnådda resultatet av en tandblekning hemma varierat från person till person. Vidare är det beroende av under hur lång tid du bleker dina tänder samt hur ofta.

Bieffekterna är dock desamma oberoende om man utför tandblekningen hemma eller hos tandläkaren. Man bör dock kunna se ett resultat av tankblekningen hemma efter ett par dagar. Kom ihåg att det kan vara onödigt att bleka de tänder som ändå inte är synliga när du ler. Härmed kan du också spara in på kostnaden för blekningsgelet när du bleker dina tänder hemma. Det behövs endast så mycket gel att det täcker dina tänder.