Vita tänder

Tänderna är av mycket stor betydelse för ditt utseende. Med vita tänder ser du yngre, friskare och piggare ut. I USA enda sedan mitten av 80-talet marknadsfört 100-tals olika produkter och metoder för att man ska kunna få vita tänder. Med åren blir tänderna mörkare och får missfärgningar. Missfärgningar orsakas lätt av rökning, kaffe, te, rödvin och kryddor. Likväl finns det många metoder för att få vita tänder utan att behöva uppsöka en tandläkare. När du vill att dina tänder ska bli vita är det flera olika saker som du bör tänka på innan du börjar med att bleka dem. Det är bra om på förhand rådgör med en tandläkare innan man bestämmer sig för att bleka tänderna.

Kanonpris på Dentaworks Tandblekning 395 kr
Simplesmile Hemblekning, 395 kr, Köp online här

Var medveten om att blekningen inte har någon effekt på konstgjorda tänder, fyllningar och kronor. Att i efterhand korrigera detta kan bli kostsamt. Hur vita dina tänder kommer att bli efter en blekning är också beroende av hur dina tänder ser ut idag. Biverkningar av olika slag kan uppstå i samband med att du gör behandlar dina tänder för att få dem vitare. Men de flesta metoder som används är dock säkra och inte skadliga. Ibland kan vissa känna en isande känsla när man dricker något som är varmt eller kallt. I regel försvinner emellertid detta ett par dagar efter man avslutat sin behandling. Går känsligheten däremot inte bort rekommenderas en period med fluorbehandling.

En av de absolut populäraste metoderna för att få vita tänder är Zoom. På marknaden idag finns det också ett stort antal tandkrämer som sägs ge vitare tänder. Vidare finns det ett flertal krämer i geléform. Du får då en anpassad skena, tillverkad i mjuk plats, som fylls med gel och därefter appliceras över tänderna. Innan du gör detta måste dock denna behandling för att få vita tänder vara godkänd av en legitimerad tandläkare eller tandhygienist. Annars riskerar man att behandlingstiden blir fel. Behandlingen kan se lite olika ut. Du kan behandla dig själv 30 minuter, två gånger om dagen, eller så kan du göra detta när du ligger och sover. Vanligt är att behandlingstiden i genomsnitt ligger på sju till tio dagar.

Detta ger dig två till tre nyanser vitare tänder. Det lättaste sättet att köpa den utrustning som krävs för att få vita tänder är att göra det över Internet. Det finns flertalet företag som säljer olika behandlingar. Därför bör du läsa på för att jämföra priser och vad som ingår i varje paket som du köper.